Anatolij Antonov
Foto: Alo/Shutterstock

- Vežbe koje je najavilo Ministarstvo odbrane Rusije nisu nastale niotkuda. To je prinudna mera kao odgovor na drsku i agresivnu politiku kolektivnog Zapada, koji stvara neprihvatljive pretnje po bezbednost Rusije i njenih građana - navodi se u saopštenju diplomate na Telegram kanalu ruske ambasade.

Prema njegovim rečima, Moskva nikome ne predstavlja pretnju.

- Nikome ne pretimo. Međutim, poludeli stratezi u Vašingtonu i njihovi sateliti u Evropi moraju da shvate da će Rusija, u povećanim ulozima koje podstiču, iskoristiti sva sredstva u cilju zaštite svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta - naglasio je Antonov.

S tim u vezi, ambasador je napomenuo da Zapadu neće poći za rukom „igre jednostrane eskalacije“.

- Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici stalno povećavaju isporuke Ukrajini sve smrtonosnijeg oružja namenjenog ubijanju ruskih građana i izvođenju napada na našu teritoriju. Korak po korak oni odustaju od ranije deklarisanih samoograničenja u hibridnom ratu koji je pokrenut protiv nas. Grubo rečeno, oni pokušavaju da na tihoj vatri krčkaju našu zemlju - rekao je Antonov.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u ponedeljak da je Generalštab Rusije počeo pripreme za izvođenje vojnih vežbi raketnih jedinica Južnog okruga uz angažovanje avijacije i pomorskih snaga. Vojni resor je napomenuo da su vežbe odgovor na provokativne izjave i pretnje pojedinih zapadnih zvaničnika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading