Ebrahim raisi
Foto: Printscreen/Twitter

Iranska državna televizija javila je da je jedan od helikoptera u konvoju sa predsednikom Ebrahimom Raisijem doživeo nesreću.

Nisu odmah dati dodatni detalji o prirodi incidenta niti o tome da li je predsednik bio u tom konkretnom helikopteru, ali je iranski ministar unutrašnjih poslova kasnije potvrdio da je helikopter u kojem je bio predsednik teško sleteo, napominjući da su timovi za potragu i spasavanje pokušavali da stignu do tog područja, ali se bore jer vremenskih uslova.

Novinska agencija Fars je napisala da su nekoliko trenutaka nakon incidenta neki ljudi uspeli da razgovaraju sa Mohamedom Ali Al-Hašemom, imamom iz Tabriza u petak, koji je bio u helikopteru sa Raisijem, ali telefoni trenutno nisu dostupni.

Konvoj je putovao severozapadnim Iranom, a prema iranskim zvaničnim medijima, bilo je znakova da nije bilo poginulih jer je ostvaren kontakt sa raznim članovima konvoja, iako to nije potvrđeno.

Nije odmah bilo jasno u kakvom je Raisijevom stanju. Neki izveštaji ukazuju na to da je komunikacija izgubljena, jer je antiiransko izdanje tvitovalo, na osnovu izdanja Revolucionarne garde Fars, da je osoba „koja je bila u Raisijevom helikopteru imala kratak telefonski poziv nakon incidenta, ali su svi njihovi telefoni sada isključeni službe“.

Prema zvaničnoj državnoj agenciji IRNA, helikopter u kojem su bili Raisi i nekoliko zvaničnika, uključujući ministra inostranih poslova Hoseina Amira-Abdolahijana, teško je sleteo u nedelju, a drugi izveštaji ukazuju da je u toj oblasti bilo magle.

U ovom konvoju su bila 3 ​​helikoptera, a dva helikoptera sa drugim ministrima i zvaničnicima bezbedno su stigla na odredište, javila je iranska novinska agencija Tasnim.

Agencija je saopštila da je iranski predsednik, u pratnji azerbejdžanskog kolege, u nedelju svečano otvorio branu na granici između dve zemlje. Incident se dogodio nakon završetka ceremonije otvaranja u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading