"KONTRAOFANZIVA MOŽE POČETI U NAREDNIM SATIMA!" Balicki: Sve je zakrčeno ukrajinskom tehnikom i ljudstvom
Foto: Printscreen/Youtube

Ovo je izjavio vršilac dužnosti šefa regiona Jevgen Balicki za ruski medij.

„Prema informacijama naših ljudi u Zaporožju, Dnjepropetrovsku i drugim gradovima, kao i informacijama sa linije dodira, neprijatelj povlači snage. Vidimo ovo, naši dronovi prodiru do dubine od 150 kilometara u neprijateljsku teritoriju. Sve zelene površine danas su zakrčene ukrajinskom tehnikom i ljudstvom. Ovo je sasvim potvrđeno (potvrđene informacije) da ima mnogo neprijatelja“, rekao je on.

Neprijatelj potpuno iseljava liniju fronta, sivu zonu, uključujući i grad Stepnogorsk, precizirao je vd šefa regiona. On je situaciju nazvao napetom, napominjući da Кijev noću premešta opremu.

„Spremni smo da dočekamo neprijatelja ako on ode na našu zemlju“, rekao je Balički.

Vlasti Zaporoške oblasti odlučile su danas da stanovnike 18 frontovskih naselja privremeno presele duboko u region zbog pojačanog ukrajinskog granatiranja. Prema rečima Balickog, oni su odvedeni u oblast Berdjansk na jugu regiona da bi bili smešteni u domove za odmor. On je istakao da je reč o prinudnoj meri koja je osmišljena da obezbedi bezbednost ljudi.

U Кijevu stalno govore o skoroj kontraofanzivi ukrajinskih trupa. Prema rečima premijera zemlje Denisa Šmigala, to može početi u proleće ili leto. Jedan od pravaca se zove "Zaporoška oblast" sa ciljem da se pristupi obali Azovskog mora.

GRUPA "VAGNER" NAPUŠTA PAKLENI BAHMUT Prigožin najavio tačan datum i kome predaje položaje

Portparol predsednika Dmitrij Peskov je zauzvrat primetio da ruska vojska pažljivo prati sve izjave o predstojećoj kontraofanzivi i uzima ih u obzir prilikom planiranja specijalne operacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading