Skot Riter
Foto: Alo/Ilustracija

To je izjavio bivši američki obaveštajac Skot Riter YT kanalu Tour of Duty.

Istovremeno, prema mišljenju stručnjaka, odlazeća godina se pokazala dobrom za Rusiju, pošto su ruske trupe prešle u ofanzivu i pobeđuju u svim pravcima linije borbenog dodira.

- Ova godina nije bila najbolja za Ukrajinu. Počelo je sa veoma popularnom kontraofanzivom koja je Ukrajini obezbedila desetine miliona dolara napredne NATO opreme, obuku na toj opremi i pomoć u planiranju vojnih operacija usmerenih na probijanje ruske odbrane, cepanje ruske odbrane, odsecanje od mosta koji povezuje Krim sa kopnenom Rusijom. Ništa od ovoga se nije dogodilo. Rusija je preživela, a pažljivo sastavljene ukrajinske oružane snage su uništene na bojnom polju. Ukrajina se sada našla u situaciji da ne samo da trpi vojni poraz na bojnom polju, već gubi i podršku samih zemalja čija im je podrška potrebna za nastavak borbe. Evropska unija je umorna od sukoba u Ukrajini i dovodi u pitanje potrebu da se troše desetine milijardi evra na podupiranje onoga što se čini da će biti poraz. Američki Kongres je zaglibljen u unutrašnje političke intrige, a pitanje nastavka finansiranja Ukrajine postalo je talac domaće agende, poput teme bezbednosti južne granice sa Meksikom - kazao je Riter.

Rusija je na ivici da zauzme Avdejevku, još jedan jako utvrđen grad, smatra on.

- I tako dalje i tako dalje, gore-dole linijom kontakta. Ruske trupe su prešle u ofanzivu. Ruske oružane snage su dobro opremljene, dobro vođene i naizgled beskrajne - kazao je Riter.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading