Ruski jezik
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

List navodi podatke Kijevskog međunarodnog instituta za sociologiju. Najnovija studija objavljena 19. decembra pokazuje da je procenat poverenja Zelenskog u decembru 2023. bio 77 odsto, dok je u maju 2022. godine 90 odsto Ukrajinaca koji su učestvovali u anketi reklo da veruje predsedniku.

Kijevski institut je takođe merio procenu Ukrajinaca o ispravnosti puta koji su vlasti izabrali. U poređenju sa majom 2022, ova cifra je smanjena sa 68 na 54 odsto. Tu cifru je naveo i Korijere dela Sera.

Italijanski list ukazuje da pad popularnosti ukrajinskog predsednika može biti posledica neuspeha kontraofanzive 2023, koja je, zahvaljujući isporukama zapadnog naoružanja, bila naširoko reklamirana i u koju su stanovnici zemlje polagali velike nade.

Još jedan problem za predsednika Ukrajine je sukob sa vrhovnim komandantom armije Valerijem Zalužnim, piše list. Članak je bio posvećen glavnim problemima sa kojima se Zelenski suočava. Među njima su nedostatak municije i kašnjenje Zapada u vojnoj i finansijskoj pomoći Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading