kličko
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Drop of Light

Ukrajina se kreće u pogrešnom pravcu, postajući sve više autokratska, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko za kanadski list "The Globe and Mail".

Gradonačelnik Kijeva istakao je da su kritičari Volodimira Zelenskog bili "pod pritiskom“.

- Pokret, ono što sada vidimo, ne mogu nazvati demokratijom. Miriše na vertikalnost i autoritarnost - rekao je on.

Prema njegovim rečima, iza toga stoji „želja nekih ljudi“, čija imena „ne može da imenuje“ da „sve bude centralizovano“.

- Gradonačelnike i predstavnike zajednica biraju građani, a zamenjuju ih ljudi koji su postavljeni odozgo - požalio se on.

Osim toga, Kličko je rekao da je svoju zabrinutost podelio u razgovorima sa zapadnim ambasadorima u Kijevu, a na pitanje da li neke od ovih diplomata dele njegovu zabrinutost, odgovorio je potvrdno.

Ranije je gradonačelnik Kijeva više puta kritikovao Zelenskog. U intervjuu za švajcarski portal "20 Minuta", Kličko je rekao da nije iznenađen padom rejtinga Zelenskog i da veruje da on plaća za svoje greške. Optužio ga je i da je skliznuo u autoritarizam.

Prema rečima Klička, kao rezultat delovanja vlasti režima Zelenskog, u Ukrajini praktično više nema nezavisnih institucija vlasti, zemlja se kreće ka autoritarizmu, u kojem sve zavisi od raspoloženja jedne osobe, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading