Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Ovih dana smo zajedno sa Švajcarskom završili slanje poziva za Samit. Konkretni datumi samita su 15. i 16. jun. Ovo će biti prva faza – u suštini prva prava prilika da se započne obnova pravednog mira", rekao je.

 

 

"Svi treba da shvatimo da je samo globalna sila ta koja može da natera Rusiju na mir, i zato radimo na tome da što više učesnika uključimo u Samit u Švajcarskoj i odgovarajuću komunikaciju. Takođe moramo biti svesni da će Putin raznim manipulacijama i napadima svojih terorista pokušati da poremeti ovaj rad, naše napore i oslabi poziciju Ukrajine. Sve naše pozicije – na bojnom polju, u diplomatiji i informacionoj sferi – moraju biti podjednako čvrste. Da bismo mogli da izvršimo pritisak i ostvarimo svoje ciljeve, okupatori moraju izgubiti sposobnost pritiska i dobiti bilo šta za sebe. Dakle, naša snaga, naše sposobnosti, naše oružje, naše jedinstvo sa partnerima moraju funkcionisati kao jedno. I hoće", istakao je Zelenski.

"Zahvaljujem se svima koji su uz Ukrajinu! Zahvaljujem se svima koji se bore i rade za našu zemlju i narod! Zahvaljujem svima koji vraćaju normalan život nakon ruskih udara i koji nas približavaju da Rusiju smatramo istinski odgovornom za ovaj rat – rat u kojem ćemo definitivno braniti našu nezavisnost", rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading