Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

"Trenutni problem Ukrajine je utvrđeno područje koje se nalazi na visovima u gradu Časov Jar. Prema generalu Skibickom njegov pad na način Avdejevke je verovatno samo stvar vremena“, kaže se u materijalu.

Kako su primetili novinari, Časov Jar ima veliki strateški značaj za Oružane snage Ukrajine. Njegovo zauzimanje otvoriće ruskoj vojsci put do poslednjih većih gradova DNR, koji su pod kontrolom Kijeva.

Izdanje je takođe naglasilo da general smatra da je trenutna situacija u Ukrajini najteža od početka sukoba.

„Skibicki nema pojma kako Ukrajina može da pobedi na bojnom polju“, citirao je njegovo mišljenje Ekonomist.

Ranije se glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski požalio na tešku situaciju ukrajinskih trupa na liniji fronta.

Prema njegovim rečima, Rusija ima značajnu prednost i aktivno napada duž cele linije dodira, što dovodi do taktičkih uspeha.

Kao najtoplije tačke naveo je Ivanovskoje i Časov Jar u pravcu Kramatorska u DNR. Ništa manje kritična nije situacija u Oružanim snagama Ukrajine na Krasnoarmejskom (ranije Pokrovskom) i Kurahovskom pravcu, precizirao je general.

Kako je prošle nedelje rekao ministar odbrane Sergej Šojgu, ruske trupe imaju inicijativu duž cele linije borbenog dodira i nastavljaju da potiskuju Oružane snage Ukrajine sa njihovih okupiranih linija. Oslobođena su naselja Pervomaiskoe, Bogdanovka i Novomihajlovka u DNR.

Pored toga, ove nedelje je Ministarstvo odbrane saopštilo da su sela Semenovka i Berdiči stavljena pod kontrolu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading