Jasna
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Teya Dora, uspela je da se plasira u finale ovog prestižnog takmičenja. 

Teya Dora je javnosti postala poznata zahvaljujući svom hitu "Džanum" koji je postao planetarno poznat. 

O njenom privatnom životu se malo zna, a Teya Dorina majka takođe poznata ličnost.

Jasna Jojić je novinarka i etnolog koja se tokom svoje karijere bavila proučavanjem Timočke krajine i Bora, a poslednjih godina posvetila se istraživanju i razumevanju vlaške magije.

Jasna Jojić

Printscreen

 

Objavila je svoju prvu knjigu na tu temu 1999. godine pod nazivom "Čuda vlaške magije", u kojoj je sabrala iskustva i ispovesti vlaških vračara.

Nakon toga, Jasna je napisala još dve knjige na tu temu, "Vlaška magija 1" i "Vlaška magija 2", dok je takođe istraživala i pisala o lekovitim biljkama.

- Ja sam master antropologije i bavim se ljudskim verovanjima i mišljenjima, a magija je prvo ljudsko verovanje. Malo sam se više usmerila na razvoj magije u kraju u kojem smo se rodile Teodora i ja, i jako volimo taj kraj. Radila sam prvo reportaže o vlaškoj magiji. Radila sam intervjue sa bakama koje se bave vlaškom magijom. Kada je počelo bombardovanje to sam skupila i te intervjue koje sam radila sam skupila i napravila knjigu, a ubrzo su usledile i sledeće knjige - objasnila je nedavno Jasna.

Jasna Jojić

Printscreen

 

Podsetimo, majka naše predstavnica smatra da su joj vidovnjaci predvideli Teya Dorin uspeh. 

- Jeste. Uvek pre nego što sam intervjuisala neku od tih baka vračara, tražila sam da prvo meni nešto kažu iz prošlosti kako bih znala da li su u pitanju prevaranti. Jedna žena je videla Teodorino putovanje u Ameriku. Rekla mi je da vidi veliko more i da će mi dete otići tamo i uvek joj je stajao veliki uspeh. Volim i astrologiju mnogo. Teodorina natalna karta mi je pokazala da će ostvariti veliki uspeh. Ona je svestrana, volela je i fiziku i srpski. Bila je jako talentovana i u glumi gde je osvajala nagrade, ali na kraju se odlučila za pevanje - objasnila je Jasna Jojić za domaće medije. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading