kralj čarls
Foto: AP/Tanjug/Ap

Pre godinu dana, 6. maja, krunisan je kralj Čarls III, ali prvu godišnjicu njegove vladavine obeležile su tužne vesti - britanski monarh i narodu omiljena princeza Kejt vode životne bitke, oboje imaju rak.

Vest da je kralju otkriven rak, mnogi u Birtaniji primili su s nevericom i tugom. Ali, kako to obično biva, ima i onih koji su se "prisetili" jezivog proročanstva čuvenog Nostradamusa o kratkoj vladavini 75-godišnjeg sina kraljice Elizabete. Za razliku od svoje majke koja je na tronu bila od 6. februara 1952. do 8. septembra 2022. godine i koja je dočekala duboku starost - preminula je u 97. godini, kralj Čarls,ako j verovati astrolozima i prorocima, neće biti te sreće.

OBJAVLJEN DATUM SMRTI KRALJA ČARLSA Britanskom monarhu nije ostalo još mnogo vremena

Profimedia

 

Zagovornici ove teorije pozivaju se na bizarno proročanstvo izvesnog Logana Smita, koji je na svom Tviter nalogu predvideo tačan datum smrti kraljice Elizabete. Isti čovek je naveo da će kralj Čarls umreti 28. marta 2026. godine. 

Iako je ovu, crnu prognozu Smit objavio pre dve godine, ona je postala aktuelna ponovo čim je javnost obaveštena da kralj Čarls ima rak. 

Dodatno je podgrevaju informacije iz kraljevske palate vezane za pripremu sahrane britanskog monarha. Reč je o ceremonij pod kodnim imenom "Operacija Menai Bridž“.

 

- To je prilično uobičajena stvar među britanskim plemićima, ali u Čarlsovom slučaju ekspeditivnost je neophodna - naveo je dobro obavešten izvor, koji je napomenuo da "neki dvorjani veruju da je Čarlsov rak gori nego što to se to predstavlja u javnosti".

OBJAVLJEN DATUM SMRTI KRALJA ČARLSA Britanskom monarhu nije ostalo još mnogo vremena

Tanjug/Ap

 

- „Operacija Menai Bridge“ podrazumeva poštovanje već dobro poznatih protokola. Kada monarh umre, Čarlsovo telo biće premešteno iz preston sobe u Bakingemskoj palati u Vestminstersku dvoranu. Njegova zvanična sahrana biće održana devet dana kasnije. Verovatno će biti sahranjen u kraljevskom trezoru u zamku Vindzo- istakao je ovaj izvor, a preneli su britanski mediji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading