Obaveštenje u DZ Mladenovac
Twitter
Obaveštenje u DZ Mladenovac

Twitter

Obaveštenje u DZ Mladenovac, Foto: Twitter

"Mole se roditelji koji dovode decu zbog visoke temperature, da sa sobom ponesu antipiretik (sirup ili tablete za temperaturu), jer u službi dečije medicine trenutno nemamo antipiretika za davanje kod visokih temperature” – ovo obaveštenje je namenjeno onima koji dovode decu na odeljenje pedijatrije Doma zdravlja Mladenovac.

Zabrinuti roditelji su fotografiju obasveštenja proširili preko društvenih mreža, pitajući se kako ovako nešto sme da se dogodi i šta oni da rade u tom slučaju.

Kako su za “Alo!“ rekli iz Minisatrstva zdravlja, zbog ovog i drugih propusta od ranije direktorka ovog doma zdravlja dr Biljana Cvetković biće smenjena:

- Svaki dom zdravlja je u obavezi da ima lekove za akutna stanja, u šta spada i visoka temperatura. To što nemaju antipiretike je do njihove organizacije i rada rukovodstva te zdravstvene ustanove. Podsećamo da je predložena smena direktora Doma zdravlja Mladenovac zbog ranije uočenih nepravilnosti u radu, a ova nestašica antipiretika u njihovim ambulantama je još jedna potvrda svega toga. Na predstojećoj sednici Skupštine grada ta direktorka će biti smenjen - navode oni.

Načelnica pedijatrije, doktorka Verka Obućina, inače zamenica direktorke Doma zdrsvlja za Alo! je objasnila šta se dogodilo.

- Pre dva meseca, nekih pet-šest dana nismo imali te lekove. Moja medicinska sestra je bez konsultacije i odobrenja sama okačila to obaveštenje, a nije trebalo to da uradi – rekla nam je Obućina i dodala da Dom zdravlja nije u obavezi da ima taj lek.

- Sirup se kupuje ili nabavlja na naš recept. Mi se uglavnom trudimo da imamo sirup u ambulanti, tako što napišemo recept na ime naše dece, jer na taj način olakšamo roditeljima u hitnim situacijama. Ali eto, desilo se da tad nismo nabavili antipiretik - kaže Obućina za Alo!

Komentari (10)

Cika Velja

17.11.2016 17:15

A jel imate stapice za grlo?ili i to treba poneti sa sobom.Bruka!

citateljka

18.11.2016 09:20

@Cika Velja - Stapice za grlo imaju jer ih ne bacaju.......

Danica

18.11.2016 10:40

@Cika Velja - Sram vas bilo!Nema nama spasa...

Jasna

17.11.2016 18:13

Vi nemate pravo da stavljate u promet u okviru Doma zdravlja lekove koje ste podigli pisuci lazne recepte, vec ste u obavezi da nabavite ampuliranu terapiju za slucaj visokih temperatuura, a proipisete recept da roditelj podigne lek u apoteci. Sve ostalo su gluposti.

Pametna

17.11.2016 20:25

@Jasna - Lepoto , pa ti si verovatno svoje obrazovanje stekla na velikom odmoru.... Prosijava znanje iz tebe... Sto ne sredis u ministarstvu da pocnes odmah da radis u zdravstvu. Steta da propadas...Kupi stetoskop i ti si car!

Dragan

17.11.2016 19:49

Tako i mali Đokica rešava problem?

maki

17.11.2016 21:42

Poreklo suficita se otkrilo. Ni moj član porodice nam pravo na terapije koje je ranije primao.

Slavisa

17.11.2016 22:35

Kakva smo mi banana od drzave iako svaki dan slusamo kako nam je dobro i kako AV voli svog batu. Najlakse je smeniti direktora i oprati ruke od aljkavosti i nebrige drzave o narodu. Pa verovatno se i njoj jadnoj smucilo pa je napisala obavestenje jer drugacije niko nije imao sluha. Bitno je da doticni voli svog brata. Volim i ja svoju sestru pa to nikog ne zanima. SRAMOTA

majka

17.11.2016 23:21

Loncaru, evo prave slike stanja u zdravstvu! A to je samo jedan primer, a ima itekako vise njih samo se ne zna.Uradi makar da se ovakve stvari ne desavaju.Odrecite se nekih proslava, prijema, odrecite se rasipanja novca na nepotrebno i uradite potrebno.Mnoge drzave koje imaju jacu ekonomiju stede.Zar rasveta za Novu godinu nije mogla biti skromnija?Koja je to nepotrebna ambicija da budemo najsvetliji grad u novogodisnjoj noci?!?Dajte ljudi shvatite ozbiljno probleme sa kojima se mucimo .

Danica

18.11.2016 00:14

Kako ste svi pametni, pa jel vidite u kakvoj drzavi zivimo..Strasno skandal , sta sam procitala! Okrenite se oko sebe i bavite se sopstvenom decom, a ne da kacite sve sta vam se namesti od dosade, decu dovedu kod lekara, dobiju lekove na recept a onda te iste lekove deca ne piju i onda je kriv lekar. Ne nisam lekar, majka sam dvoje dece i svasta sam se naslusala od dokinih majki koje citav dan provedu na fb.. Zapitajte se ko ce nam decu leciti posto nam svi lekari odose u beli svet.. Sramota!