Za pola sata čudo od kolača!


Profimedia
SASTOJCI
Kora:
4 jajeta
50 grama šećera
200 grama putera
100 grama crne čokolade
4 kašike brašna (pšenično, oštro)
1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
0,5 decilitara mleka
Rum (po želji)
Fil:
1/2 litra slatke pavlake
200-250 grama crne čokolade
PRIPREMA
1. Kora:
Umutiti žumanca i šećer, dodati rastopljeni puter i čokoladu, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju napravljeni sneg od belanaca. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°. Nakon što je kora pečena prelijte je sa 1/2 dcl mleka i malo ruma.
2. Fil:
Zagrejte na šporetu slatku pavlaku, dodajte čokoladu. Kuvajte dok vam se čokolada ne otopi do kraja.
Fil prelite vruć po biskvitu. On je malo ređi, ali neka vas to ne brine, jer će se stvrdnuti u frižideru.
Kolač ne stavljate vreo u frižider, jer će vam fil popucati ili se uošpće neće stegnuti.
Komentari (3)
Manjd
19.03.2017 14:50
Sastav fenomenalan, ali je otrov za organizam od secera, masnoca i kalorija.
kilav
19.03.2017 16:07
@Manjd - Da,trebali bismo da jedemo kolace od sargarepe i karfiola......
ja
20.03.2017 12:01
Moze i sa kakaom bez toliko slatke pavlake.