IDEALAN RUČAK ZA HLADNE DANE Zapečen prokelj sa slaninom i kačkavaljem, neodoljivo ukusan
Potrebno je:
250 g prokelja
2 jajeta
150 ml neutralne pavlake
100 g kačkavalja
25 g putera
1 pečena paprika
po ukusu so
biber
Priprema
Prokelj očistiti i kratko blanširati u kipućoj i posoljenoj vodi. Izvaditi iz vode i dobro ocediti. Jaja penasto umutiti, dodati pavlaku, začiniti i dobro sjediniti.
Vatrostalnu posudu blago premazati puterom ili uljem i na dno ravnomerno rasporediti prokelj, seckanu papriku i proprženu pančetu iseckanu na komade.
Zaliti umućenim jajima i pavlakom, pa peći u ugrejanoj rerni na 180 C 20-ak minuta. Pred kraj pečenja, prokelj posuti rendanim kačkavaljem. Isključiti rernu i sačekati da se sir rastopi, a zatim izvaditi pripremljeno jelo.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
Piše: Zvezdana Ljubenković, spec. nutricionizma i dijetetike, "Master Physical"
MALO ZELENO, A SNAŽI ORGANIZAM Prokelj je odličan za jak imuntet i zdrave kosti
Piše: Zvezdana Ljubenković, spec. nutricionizma i dijetetike, "Master Physical"
Komentari (0)