Ručak za celu porodicu: Pečeno pile, punjeno sirom i slaninom
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pile 
  •  120 g slanine 
  •  1 glavica crnog luka 
  •  2 korena peršuna 
  •  4 šargarepe 
  •  4 paprike 
  •  1 kriška hleba 
  •  150 g trapista
  •  so
  •  začin C
  •  mleveni beli biber

Priprema:

Slaninu iseckajte na kockice i propržite je da bude reš, a zatim dodajte iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Nakon toga, dodajte, na kockice isečen, koren peršuna i šargarepu. Pržite nekoliko minuta, pa dodati paprike isečene na kockice. Posolite i pržite dok paprike ne omekšaju. Dodajte sitno iskidanu sredinu hleba i mešajte. Sklonite sa vatre, a zatim dodajte sir isečen na kockice, začin C po želji i beli biber. Posolite pile, pospite začinom C i punite pripremljenom smesom.

Zašite ga i stavite u pleh u koji ste prethodno dodali malo ulja i 1 dl vode. Pokrijte ga folijom, pa pecite na 170 stepeni oko sat i po. Zatim skinite foliju i pecite ga još oko 20 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading