Za savršenu kosu: Plavi šampon za brinete
Foto: Shutterstock

Radi nijansiranja, odnosno, ukoliko su vaš problem neželjeni tonovi, plavi šampon biće pravo otkrovenje za vas.

Plavi šampon namenjen je svima onima koji se farbaju u smeđe, a koji nisu zadovoljni nijansom smeđe boje koju postižu na svojoj kosi. On je namenjen i onima koji imaju prirodno smeđu kosu, a takođe nisu zadovoljni u potpunosti njenom nijansom. Želeli bi nešto da promene, a da promena ne bude drastična.

To važi i za one koji su zadovoljni svojom kosom, ali bi s vremena na vreme želeli pomalo da eksperimentišu, ne izlažući se nekoj velikoj promeni. Svako češće farbanje ili nijansiranje pramenovima ume da bude agresivno za kosu.

Korišćenje plavog šampona ne bi trebalo da bude naročito teško jer se uklapa u vašu redovnu rutinu pranja kose.

Ako to radite u salonu, onda napomenite da vam stave plavi šampon u toku pranja. Ako to radite kod kuće, najbolje je da sve iskombinujete ovako:

Boja se drži određeno vreme na kosi, od pola sata do sat, u zavisnosti od toga šta piše na uputstvu. Zatim se ispira. Prilikom ispiranja boje nemojte koristiti vrelu vodu jer ona može narušiti kvalitet boje i doprineti bržem ispiranju kasnije. Velikom količinom mlake vode operite kosu, sve dok se boja sa glave ne otkloni, makar delimično.

Onda stavite malu količinu šampona na kosu i utrljate. To treba da bude vaš uobičajeni šampon, a naša preporuka ide u pravcu šampona bez sulfata jer oni najkvalitetnije neguju kožu glave i vlasi.

Tada neće biti previše pene, ali neka vas to ne brine.

Drugo pranje podrazumeva konačno otklanjanje farbe sa kose i kože, zato tada lepo izmasirajte glavu i zadržite se na utrljavanju šampona duže.

Kada je boja skinuta, onda na scenu stupa plavi šampon.

Nanesite ga na teme, utrljajte, pa onda razvucite po kosi, na celu dužinu. Taj šampon najbolje deluje ako ga malo ostavite na kosi, da odstoji. Uglavnom je naznačeno na pakovanju koliko.

Onda isperite kosu, a potom nanesite balzam ili masku za kosu, šta god spada u vašu rutinu, a kada i to odstoji, isperite.

Prilikom pranja kose narednih puta, na sličan način nanesite plavi šampon.

Možda samo nećete morate da šamponirate kosu tri, nego dva puta. Plavi šampon, pored toga što boji, on i pere kosu. Naravno, pomenuli smo isušivanje, zato hajde odmah da kažemo i koliko često on treba biti u upotrebi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading