TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.

meso
Shutterstock

Potopite u slanu vodu

Ako želite da piletina bude ukusna i sočna, potopite je u slanu vodu.

Začini

Za savršenu aromu, uvaljajte piletinu u mešavinu crnog bibera, peršuna, crnog i belog luka, muskantnog oraščića i začinske paprike.

Tapkanje ubrusom pre pohovanja

Jako je važno da pre pohovanja piletinu istapkate ubrusom da bi se skinuo višak tečnosti. 

Prženje mesa

Pržite piletinu da lepo porumeni sa jedne strane, pa je tek onda prevrnite. Videćete i sami da se fino odvaja od tiganja kad dobije zlatnu koricu, zato najbolje da je samo jednom prevrnete.

Zagrejan tiganj i poklopac

Ne treba da pržite u mnogo dubokom tiganju, ali treba da bude zagrejan. Dok pržite meso, obavezno poklopite tiganj.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading