KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.

karađorđeva šnicla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih šnicli 
  • 250 g trapista
  • 5 jajeta
  • 4 dl ulja
  • 200 g šunke sa šampinjonima
  • 150 g prezli

Priprema

Šnicle istanjite tučkom. Svaku šniclu začinite pa na nju ređajte parče šunke i list kačkavalja. Šniclu uvijte kao sarmu pa je povežite čačkalicom da se ne raspadne. Zasebno umutite jaja. Šnicle umačite u umućena jaja, pa valjajte u prezle. Sa obe strane, pržite u dubokom ulju. Služite toplo. Prijatno!

Možda vas zanima:

trpeza

NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU Imamo originalni kafanski recept, tajna je u jednom sastojku koji svi zaboravljaju

17:05

30 oktobar, 2023

Sezonski recepti

1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu. Od tada pa do danas postala je neizostavno jelo kafansko-restoranskih menija. Donosimo vam originalni recept pa čuvenu šniclu možete praviti u udobnosti sopstenog doma. Puno je predloga i menjani su sastojci više puta ali pravo jelo sadrži samo kajmak uz meso.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading