LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Još bolja od one klasične, prste da poližete.

lazanja iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je:

  • lazanje (7-8 listova)
  • 100 g mocarele
  • 500 g mlevenog mesa
  • 500 g paradajz sosa
  • ulje
  • 1 veliki crni luk
  • 2 čena belog luka


Priprema:

Na zagrejanom ulju na tihoj vatri dinstajte seckan luk 10 minuta, pa posle nekih 7 dodajte i seckan beli luk. Dodajte mleveno meso i pecite 5 do 10 minuta. Sipajte paradajz sos pa dodajte vodu i sipajte u tiganj. Stavite poklopac pa krčkajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta. Pomešajte povremeno da se ne lepi za dno. Skinite poklopac i krčkajte dok ne ispari većina tečnosti. Dodajte mocarelu, pa poklopite dok se ne otopi. Promešajte. Služite uz prilog po želji!

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading