LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
Potrebno je:
- lazanje (7-8 listova)
- 100 g mocarele
- 500 g mlevenog mesa
- 500 g paradajz sosa
- ulje
- 1 veliki crni luk
- 2 čena belog luka
Priprema:
Na zagrejanom ulju na tihoj vatri dinstajte seckan luk 10 minuta, pa posle nekih 7 dodajte i seckan beli luk. Dodajte mleveno meso i pecite 5 do 10 minuta. Sipajte paradajz sos pa dodajte vodu i sipajte u tiganj. Stavite poklopac pa krčkajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta. Pomešajte povremeno da se ne lepi za dno. Skinite poklopac i krčkajte dok ne ispari većina tečnosti. Dodajte mocarelu, pa poklopite dok se ne otopi. Promešajte. Služite uz prilog po želji!
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
Komentari (0)