Jagode vam se brzo pokvare? Šteta da ih bacate jer nisu jeftine, uradite ovo i ostaće sveže do tri nedelje!

Vesti 09.05.2024 19:55 0

Grehota da bacate jagode, jer su prilično skupe. Ali su osetljive i ne mogu dugo da stoje, čak i ni u frižideru.

jagode

Shutterstock

Sigurno vam je žao kada se jagode pokvare posle nekoliko dana od kupovine i morate da ih bacite. Nisu baš jeftine i to je prava šteta. Primenite ovaj način pranja i ostaće sveže čak tri nedelje.

Upotrebite sirće

Operite jagode u rastvoru sirćeta. Pomešajte belo sirće s vodom u razmeri 1:3 i potopite jagode na 5 minuta. Sirće će za to vreme ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje voća. Dobro ih isperite, ali nemojte previše da trljate i stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider, u plastičnoj kutiji s poklopcem. Sigurno se neće pokvariti brzo, ostaće sveže do tri nedelje. Ne brinite, neće mirisati na sirće!

žena

Shutterstock

 

Zaledite ih

Jagode će dugo ostati u stanju u kome su kupljene ako ih zamrznete. Operite ih i poređajte na pleh u jednom redu, pa stavite u zamrzivač da se tako zamrznu. Zatim ih spakujte u kese ili plastične posude sa poklopcem i čuvajte u zamrzivaču. Kada se odlede, ovakve jagode su kašaste, ali se mogu koristiti za dodatak ovsenoj kaši, jogurtu, pravljenje marmelade i kolača.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading