PAKETE SOLIDARNOSTI DOBIĆE SVI PRIJAVLJENI! Prigovori minimalni, Savez penzionera iznalazi sredstva za one „ispod crte“

Za pakete solidarnosti za koje je konkurs raspisan 29. aprila javilo se nešto više od 55.000 penzionera koji ispunjavaju uslove.

Preliminarna lista je izašla 30. aprila, rok za prigovore je istekao i uglavnom su rešeni na lokalnom nivou tako da drugostepena komisija koja sada radi gotovo da i nema posla, kaže nam sekretar Saveza udruženja penzionera Dragan Petković.

Tako će, prema planu, konačne liste izaći 16. ili 17. maja a podela paketa kreće 20. maja i treba da bude završena u roku od mesec dana, odnosno do 20. juna.

Bilo je dve-tri hiljade više prijavljenih i to se uglavnom odnosi na ruralne sredine gde mahom žive poljoprivredni penzioneri sa primanjima ispod propisanog cenzusa, kaže Petković i naglašava da će Savez penzionera nastojati da u saradnji sa lokalnom samoupravom i donatorima iznađe mogućnosti da i oni dobiju pakete te da niko ne ostane „praznih ruku“.

Kako naglašava Petkovič, ponuđač je izabran u roku, ugovor potpisan, te je na redu priprema paketa i koordinacija sa opštinskim udruženjima penzionera kako bi sve proteklo u najboljem redu i na vreme.

Sadržaj svih paketa je isti, oni teže oko 10 kilograma a u njima su osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Precizne analaize se trenutno rade u Savezu penzionera a procena je da se na konkurs za pakete solidarnosti koje finansira Fond PIO javilo dve-tri hiljade više korisnika od procenjenih 55.000.

Cenzus za ove pakete bio je visina penzije do 24.987,67 dinara.

Prednost su imali penzioneri koji su samohrani, stariji, u čijim je porodicama njihova penzija jedini izvor prihoda.

 

1 komentar na vest “PAKETE SOLIDARNOSTI DOBIĆE SVI PRIJAVLJENI! Prigovori minimalni, Savez penzionera iznalazi sredstva za one „ispod crte“”

Ostavite komentar