ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 250 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašika kakao
- 100 g čokolada
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite belanca u sneg pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Dodajte jedno po jedno žumance. U umućenu smesu dodajte mleko, ulje, prašak za pecivo i brašno i lagano sjedinite žicom za mućenje. Podelite smesu na 3 dela, pa u jedan dodajte kakao. Obložite kalup pek papirom. Neizmenično u kalup sipajte crnu pa belu smesu. Pecite kolač 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni pa prekrijte papirom da ne izgori. Pecite tako još 40 minuta. Ostavite 10 minuta da se prohladi pa ga prevrnite na tanjir. Otopite čokoladu sa 3 kašike ulja, da dobijete glazuru. Prelijte glazuru preko kuglofa pa dekorišite šarenim mrvicama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ALEKSANDAR Kolač kome rakija daje poseban šmek, za sve svečane prilike
Drugačiji i neodoljivi desert ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiće sve goste.
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
KOH Jednostavni desert skupog ukusa koju vraća u prošle dane i bakinu kuhinju
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ORASNICE Starinski kolač od samo 4 sastojka iz bakine kuhinje
Za obične dane kada vam se jede nešto slatko ali i svečanu trpezu.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, ukras svečane trpeze
Ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu, a svi će vam tražiti recept.
POSNA PITA SA CIMETOM I MEDOM Neodoljivi desert za sva vremena i prilike, a miriše na nedelju
Uzećete parče više , zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI SEMIFREDO Slatkiš idealan za tople dane, po receptu kuvara Džejmija Olivera
Italijanski desert koji podseća na sladoled, po receptu kuvara Džejmija Olivera.
ALEKSANDAR Kolač kome rakija daje poseban šmek, za sve svečane prilike
Drugačiji i neodoljivi desert ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiće sve goste.
LAŽNA KREMPITA TORTA Nepečena poslastica bolja od originala, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica pravi se lako a pojede se u trenu.
Komentari (0)