NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
Obično se kafa kuva na sledeći način: vodu sipate u džezvu, po potrebi dodate šećer i zagrevate dok ne proključa. Sklonite sa vatre, odlijete manju količinu vode, pa dodate mlevenu kafu na 1 šoljicu vode ide jedna veća kašičica kafe. Džezvu vratite na ringlu da mešavina proključa, pa sipate ostatak vode.
Postoji i ovaj način kuvanja kafe: U većoj džezvi vodu ne oduzimate već kafu odmah sipate i pustite da „baci ključ“.
Glavna greška
Ako sipajte kafu u vodu pa ostavite da proključa, ona će da bude gorka.
ZUKINI PASTA Aromatično jelo sa tikvicama koje pomera granice dobrog ukusa
Sočan spoj testenine sa povrćem za prave gurmane.
POSNA KARAMEL TORTA BOLJA OD MRSNE Po receptu pevačice Zlate Petrović
Zlata Petrović, pevačica, osim talenta za pevanje, vrsna je domaćica, a njene đakonije niko ne odbija. Takav je i ovaj recept za posnu karamel-tortu, koja se topi u ustima i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za svoje recepte dobija brojne pohvale, a ukusnim jelima najviše se raduju njeni sinovi Jovan i Miki.
GRČKA PITA SA TIKVICAMA Sočna i slasna za bilo koje doba dana, prste da poližete
Ovakvu pitu do sada niste jeli, najbolje odmah stavite duplu meru.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo za sva vremena i prilike, ukusno i slasno
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim.
8 GREŠKI KADA KUVATE PASULJ Zato je nedovoljno kuvan, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi radite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite.
Komentari (0)