Haljina sa Met Gale o kojoj ne prestaje da se priča: Misteriozna lepotica glamuroznim izdanjem bacila Njujork pod noge

Olja Jelić Vesti 10.05.2024 15:23 0

Ovogodišnje izdanje glamurozne Met Gale u Njujorku ostat će upamćeno i po misterioznoj lepotici iz Indije, koja je zadatak debitovanja i modnog dominiranja na "Oskaru istočne obale" shvatila poprilično ozbiljno

Mona Patel

Profimedia

Ovogodišnje izdanje glamurozne Met Gale u Njujorku ostat će upamćeno i po misterioznoj lepotici iz Indije, koja je zadatak debitovanja i modnog dominiranja na "Oskaru istočne obale" shvatila poprilično ozbiljno.

Pre konačnog preseljenja u SAD 2003. godine, indijska preduzetnica Mona Patel osnovala je osam kompanija, a njeno obrazovanje uključuje nekoliko diploma sa najpoznatijih američkih privatnih univerziteta poput Harvarda i Stanforda.

Njen rad u modnoj industriji — kao i susret sa moćnom Anom Vintur na svečanoj projekciji filma 'Emma' 2020. godine - dovele su ju do pozivnice za najglamurozniju zabavu u godini.

Lepa Indijka učinila je sve što je mogla kako bi njeno premijerno pojavljivanje na stepenicama njujorškog muzeja Metropolitan ostalo upamćeno što je, između ostalog, uključivalo angažovanje najuspešnijeg stiliste današnjice Lava Roaša.

 

Stilista je ne tako davno objavio je da odlazi u penziju i da će ubuduće jedino brinuti o izdanjima glumice Zendaje muzičke dive Selin Dion.

Ipak, indijska poduzetnica uspela je da ga odgovori od te odluke, što je rezultiralo stvaranjem jednim od najzanimljivijih izdanja na ovogodišnjoj Met Gali.

Patel i Roaš na kreiranju izdanja o kojem se i dalje govori radili su sa proslavljenom holandskom dizajnerkom Iris Van Herpen, čiji je tim stvorio pravo malo remek-delo.

 

 

Više od čudesne haljine, sa korsetom u obliku leptira, Patel je izazvala oduševljene reakcije javnosti sa detaljem mnoštva leptira na rukama.

"Želela sam da moj debitantski autfit bude nešto što slavi moje nasleđe i kombinuje moju ljubav prema modi, a kad sam čula za temu, Iris Van Herpen činila se kao očigledan izbor", još u martu izjavila je za indijsko izdanje modne biblije Vogue.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading