Žilave palačinke su prošlost!


Shutterstock
Palačinke su jedan od najčešće spremanih deserata, jer se brzo i jednostavno prave. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela, ali ako razdvojite belanac i žumanac, dobićete nikad mekanije palačinke.
Napravite smesu za palačinke kao i obično, samo sa sitnom izmenom - belanca odvojite od žumanaca i ostavite ih na stranu, a žumanca umutite u smesu. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše tučeni sneg (ni mekan, ni čvrst) i dodajte ga smesi. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje ručnom mutilicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću.
Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće biti žilave.
Pročitajte i:
Komentari (4)
Beby
17.09.2017 19:54
Nema potrebe razdvajati belanca od žumanaca. Najbolje je umesto mleka i vode staviti kiselu vodu uz prstohvat sode bikarbone. Tada su palačinke izuzetno mekane.
milo
17.09.2017 20:21
odlične su, probala sam
jedan poslastičar
18.09.2017 07:46
Sa sodom bikarbonom! Sestro mila, znaš li ti uopšte da praviš palačinke, gastronomija je čitava nauka, s kolena na koleno se uči i dogradjuje ali postoje pravila kao i u zivotu...
Leka
18.09.2017 12:17
@jedan poslastičar - Kaze se nadogradjuju...