Bakina štrudla od jabuka

Alo.rs | Saveti 2017-03-31 19:11:54 2017-03-31 19:11:54

Svako od nas je bar jednom probao preukusnu štrudlu od jabuka, kakvu samo baka ume da napravi.

Profimedia

Uz malo truda i veštine, napravite "jabukovaču" posle koje će te polizati prstiće.

Potrebno je:

- 500 g brašna

- 2 dl mlake vode

- malo soli

- 4 kašike ulja

- 1 kg jabuka

- 3 kašike braon šećera

- vanilin šećer, cimet, malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka

Priprema:

Zamesiti testo, pokriti ga i ostaviti da miruje oko dva sata. Na čistom stonjaku pobrašniti pa testo razvaljati i razvući rukama, tj. dlanovima tako da bude gotovo prozirno.

Nauljiti ga pa rasporediti po njemu preliv i uviti tako da pridignete stonjak, pa uviti testo pomoću stolnjaka.

Štrudle iseći na dužinu posude za pečenje pa ih poslagati i premazati maslacem, te peći na 180-200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Za one malo nespretnije kulinare, štrudle se mogu napraviti i kupljenim korama.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više