Biftek u sosu od suvih šljiva

Jovana Nikolić | Saveti 2017-07-08 19:54:03 2017-07-08 19:54:03

Svake nedelje samo za čitaoce dnevnog lista „Alo!“ svoje recepte i kulinarske tajne otkriva Luka Broz (22), čukununuk predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. On kuva odmalena, ali se kuvanjem profesionalno bavi već četiri godine.

Biftek u sosu od suvih šljiva

Privatna arhiva

Sastojci:

1 kg bifteka

Sastojci za sos:

4 kašike džema od šljiva
4 dl crvenog vina
100 g suvih šljiva
so
biber
20 g majčine dušice
kašika vorčestera
kašika senfa
20 g putera
voda

Priprema:

Na kocki putera propržite majčinu dušicu i suve šljive. Sipajte vino, džem i mešajte dok se džem ne rastopi. Dodajte senf i vorčester.  Posolite, pobiberite i sipajte pola čaše vode da se sve lepo ukuva. Kada se sos ukuva, prelijte ga preko pečenog mesa. Kao prilog odlično ide francuski pire od krompira.

Expand player
Pogledajte više