BRZE, SLATKE, MEKE KIFLICE BEZ KVASCA Domaći slatkiš od testa sa džemom ili čokoladnim kremom - PRSTE DA POLIŽETE (RECEPT)

lepaisrecna.rs/J.I. | Saveti 2018-11-13 16:53:32 2018-11-13 16:53:32

Oduševiće vas!

BRZE, SLATKE, MEKE KIFLICE BEZ KVASCA Domaći slatkiš od testa sa džemom ili čokoladnim kremom - PRSTE DA POLIŽETE (RECEPT)

Shutterstock

Slatke kiflice bez kvasca napravićete za petnaest minuta!

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Sastojci:

300 g brašna
10 g praška za pecivo
prstohvat soli
20 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g kisele pavlake
100 g otopljenog putera

I još: prah šećer zamirisan vanilom

Priprema: U vanglicu prosejati brašno, dodati prašak za pecivo, prstohvat soli, šećer i vanilin šećer i izmešati sve zajedno. Puter otopiti.

 

U brašno napraviti malo udubljenje sipati kiselu pavlaku i otopljen puter i sve umesiti varjačom. Na kraju sipati na radnu površinu i sjediniti sve zajedno.

Podeliti na 2 dela, svaki deo je oko 320 g, zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider najmanje pola sata. Testo je meko, ali se ne lepi za ruke.

Rashlađeno testo vaditi jedno po jedno. Pobrašniti radnu površinu i testo i rastanjiti testo što tanje možete u krug. Iseći na 12 ili 16 delova (za manje kiflice).

Filovati džemom ili čokoladnim kremom, po želji, zaviti testo u kiflice i poređati ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.

Zagrejati rernu na 200°C pa sad tako isto uraditi i sa drugim delom testa. Ako je džem ređi, dodajte mlevene bademe da manje curi. Peći kiflice oko 15 do 20 minuta - da malo porumene ili, da ostanu bele - na nižoj temperaturi.

Ostaviti ih da se ohlade i posuti ih šećerom u prahu izmešan sa vanilom.

Expand player
Pogledajte više