Čorba od paškanata i jabuke

B. Mirković, nutrecionista | Saveti 2016-01-16 22:21:33 2016-01-16 22:21:33

Kakva neobična, ali ukusna kombinacija za nedeljni ručak!

Čorba od paškanata i jabuke

Profimedia

 

Potrebno je:
l 500 g paškanata
l zelena jabuka
l 1/2 glavice crnog luka
l supena kašika ulja
l 3 supene kašike niskokaloričnog krem sira
l 1l bujon od povrća ili suvi začin

Na ulje stavite sitno seckani crni luk i na srednjoj temperaturi ga izdinstajte da ostane svetao i staklast. Dodajte na kockice seckan paškanat i prodinstajte ga, pa sve nalijte bujonom od povrća. Prokuvajte, a na kraju dodajte očišćenu jabuku isečenu na kockice. Kada i jabuka omekša, ispasirajte sve štapnim miskerom. Dodajte začine i procedite kroz cediljku za supu da biste dobili čorbu. Razredite krem sir sa malo čorbe i umešajte. Ako je potrebno, dodajte još začina.

Kalorijska vrednost
po porciji
202 kcal

Expand player
Pogledajte više