Ćurosi sa čokoladom
Ukoliko smatrate da nema dobrih kolača ukoliko malo ne odstojite pored šporeta, ovo je pravi recept za vas
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 150 g maslaca
- šolja vode
- 3 jajeta
- 100 g mlevenih badema
- 2,5 dl ulja
Za sos:
- 3 dl mleka
- 100 g crne čokolade
- kašika gustina
- rendana kora od pomorandže
Priprema: Zagrejte vodu, ubacite maslac i, kada voda provri, dodajte brašno i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Prespite smesu u veću posudu, dodajte umućena jaja, dobro izmešajte i ubacite bademe. Zagrejte ulje. U špric za kolače ili dresir kesu sipajte testo, pa istiskujte trake direktno u zagrejano ulje. Pržite dok lepo ne porumene. U šerpi zagrejte mleko i u njemu rastopite čokoladu. Dodajte gustin, dobro promešajte dok ne dobijete gust fil, pa izrendajte koru pomorandže. Umačite štapiće u čokoladu.