„Delimano“ za lako i brzo kuvanje!


Njegova emisija „Male tajne velikih majstora kuhinje“ 20 godina je bila najgledanija emisija četvrtkom uveče, a pratili su je svi od sedam do 77 godina.
Stevo Karapandža je veliki obožavalac „delimano“ posuđa, koje pomaže da jela budu pripremljena brzo, da se sačuvaju ukusi i da kuhinja za čas bude čista. Da bi nam to dokazao, otkrio je i neke svoje male tajne.

Kada pripremamo biftek, jako je važno da meso pre spuštanja u tiganj odstoji bar pola sata van frižidera, na sobnoj temperaturi, da se malo „odmori“. Zatim se meso malo posoli i obilno pobiberi s obe strane. Tajna je u tome da uvek koristite biber iz mlina. Dakle, sveže samleven. Ja tako uvek radim.

Tokom pečenja, biftek se sme okrenuti najviše četiri puta. I nikako se ne sme pritiskati viljuškom da ne bi iscurili svi oni divni sokovi. Važno je da je file srednje pečen, znači reš spolja i ružičast iznutra.
Biftek se nakon pečenja stavlja na topao tanjir i u rernu na otprilike 60-70°C. Tako može da odstoji još oko dvadesetak minuta, dok se ne pripremi prilog ili preliv.
Ribu kada spremate, najbolje je da odstoji bar jednu noć. Sveža riba se lepi i kida prilikom pečenja.
Azijska kuhinja je poznata po raznovrsnom povrću, lepezi mirisa, ukusa i boja. Da bi se sve to zadržalo, jako je važno da se namirnice ubacuju u dobro zagrejan vok, i to od najtvrđih do najmekših, tim redosledom. Znači od mesa, luka, šargarepe do pečurki.
Beli luk se u jelo uvek dodaje na kraju kuvanja. Na taj način se zadržava aroma i ne može se desiti da nam izgori, pošto je vrlo osetljiv.

Kupite pekač upola cene!
Od sutra, samo uz dnevni list „Alo!“, naši verni čitaoci imaće priliku da nabave najkvalitetnije posuđe za pripremu hrane, „delimano“ set sastavljen od pekača „3 u 1“, uz koji dobijate čak tri tanjira gratis, upola cene. U saradnji sa „Studiom Moderna“ „Alo!“ je spremio fantastični popust od 50 odsto, pa ćete ovo vrhunsko posuđe koje preporučuje čak i kuvarska legenda Stevo Karapandža, umesto za 5.990 dinara, moći da kupite za samo 2.980 i tako uštedite neverovatnih 4.000 dinara jer uz pekač dobijate i set tanjira koji inače košta 990 dinara. Potrebno je samo da uz talon koji izlazi u sutrašnjem broju sakupite pet kupona, koji će biti objavljivani narednih dana, počev od sutra. Uz to ćemo sledećeg vikenda objaviti i dva džokera, u slučaju da propustite neki broj.