Stevo Karapandža
Promo
Stevo Karapandža
Stevo Karapandža, Foto: Promo

Njegova emisija „Male tajne velikih majstora kuhinje“ 20 godina je bila najgledanija emisija četvrtkom uveče, a pratili su je svi od sedam do 77 godina.

Stevo Karapandža je veliki obožavalac „delimano“ posuđa, koje pomaže da jela budu pripremljena brzo, da se sačuvaju ukusi i da kuhinja za čas bude čista. Da bi nam to dokazao, otkrio je i neke svoje male tajne.

Delimano
Delimano, Foto: Promo

Kada pripremamo biftek, jako je važno da meso pre spuštanja u tiganj odstoji bar pola sata van frižidera, na sobnoj temperaturi, da se malo „odmori“. Zatim se meso malo posoli i obilno pobiberi s obe strane. Tajna je u tome da uvek koristite biber iz mlina. Dakle, sveže samleven. Ja tako uvek radim.

Delimano
Delimano, Foto: Promo

Tokom pečenja, biftek se sme okrenuti najviše četiri puta. I nikako se ne sme pritiskati viljuškom da ne bi iscurili svi oni divni sokovi. Važno je da je file srednje pečen, znači reš spolja i ružičast iznutra.
Biftek se nakon pečenja stavlja na topao tanjir i u rernu na otprilike 60-70°C. Tako može da odstoji još oko dvadesetak minuta, dok se ne pripremi prilog ili preliv.

Ribu kada spremate, najbolje je da odstoji bar jednu noć. Sveža riba se lepi i kida prilikom pečenja.
Azijska kuhinja je poznata po raznovrsnom povrću, lepezi mirisa, ukusa i boja. Da bi se sve to zadržalo, jako je važno da se namirnice ubacuju u dobro zagrejan vok, i to od najtvrđih do najmekših, tim redosledom. Znači od mesa, luka, šargarepe do pečurki.
Beli luk se u jelo uvek dodaje na kraju kuvanja. Na taj način se zadržava aroma i ne može se desiti da nam izgori, pošto je vrlo osetljiv.

Delimano
Delimano, Foto: Promo

 

Kupite pekač upola cene!

Od sutra, samo uz dnevni list „Alo!“, naši verni čitaoci imaće priliku da nabave najkvalitetnije posuđe za pripremu hrane, „delimano“ set sastavljen od pekača „3 u 1“, uz koji dobijate čak tri tanjira gratis, upola cene. U saradnji sa „Studiom Moderna“ „Alo!“ je spremio fantastični popust od 50 odsto, pa ćete ovo vrhunsko posuđe koje preporučuje čak i kuvarska legenda Stevo Karapandža, umesto za 5.990 dinara, moći da kupite za samo 2.980 i tako uštedite neverovatnih 4.000 dinara jer uz pekač dobijate i set tanjira koji inače košta 990 dinara. Potrebno je samo da uz talon koji izlazi u sutrašnjem broju sakupite pet kupona, koji će biti objavljivani narednih dana, počev od sutra. Uz to ćemo sledećeg vikenda objaviti i dva džokera, u slučaju da propustite neki broj.

 



Tagovi