Dinstano meso na luku

E. A. | Saveti 2016-07-03 22:46:01 2016-07-03 22:46:01

Da biste spremili ovaj ručak, ne morate sve vreme da stojite pored šporeta.

Shutterstock

Sastojci:

600 g crnog luka, 1 kg mesa bez kostiju, veća šargarepa, kašika suvog začina, prstohvat bibera, prstohvat peršuna

Priprema:

Luk i šargarepu izblendirajte da se dobije kaša, pa stavite da se dinsta sa malo vode. Junetinu isecite na kocke i dodajte povrću. Nalijte vodu, dodajte suvi začin i na srednjoj vatri lagano kuvajte sve dok meso potpuno ne omekša, uz postepeno dodavanje vode. Kada je meso gotovo, otklopite posudu da bi višak vode ispario, pa smanjite vatru. Dodajte biber i peršun i servirajte uz pire od krompira.

 

Save

Expand player
Pogledajte više