Gulaš od svinjskog mesa

Ekipa Alo! | Saveti 2017-03-01 23:18:42 2017-03-01 23:18:42

Njegovo veličanstvo gulaš.

promo

Ovaj recept smo spremili za sve one koji žele da upotpune svoje znanje o pripremi gulaša, kao i za one koji se do sada nisu usuđivali da krenu u avanturu spremanja ovog pomalo komplikovanog, ali ipak jako ukusnog i poznatog jela.

Potrebno je:

600 g svinjskog mesa od buta
4 glavice crnog luka
400 ml paradajz soka
kašika brašna
kašičica crvene začinske paprike
ljuta papričica
lovorov list
svinjska mast
so, biber 

Priprema:

Zagrejte pola kašike svinjske masti, dodajte na kockice iseckano meso od buta i na sitne kockice iseckan crni luk. U poklopljenoj šerpi na tihoj vatri dinstajte 80 minuta. Po potrebi povremeno dolivajte pomalo vode i mešajte. Kad meso omekša, pospite brašnom, propržite i dodajte mlevenu papriku. Nalijte vodu da dobro ogrezne, dodajte list lovora, sok od paradajza i, po želji, pola ljute papričice. Krčkajte na sasvim tihoj vatri još pola sata, uz povremeno mešanje. Posolite, pobiberite i pre služenja izvadite lovorov list. Služite toplo uz testeninu, kuvani krompir ili pire.

Expand player
Pogledajte više