Čokoladna torta
Shutterstock
Čokoladna torta

Shutterstock

Čokoladna torta, Foto: Shutterstock

Ova poslastica je vrlo laka za pripremu, a njen ukus će vas sigurno raspametiti!

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci:

- 14 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 400 g čokolade
- 500 g margarina
- 300 g mlevenog keksa
- 6 kašika šećera
- 400 g krem šlaga od čokolade
- 4 dl mleka

Torta, desert, slatkiš, čokolada, glazura, čokoladni krem

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

1. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa umutiti na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.

2. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i izmiksati. Na kraju dodati mleveni keks i polako promešati varjačom.

3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.

4. Sjediniti fil od čokolade sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom.

5. Dobijeni fil podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći kore, a drugi deo ostaviti za fil.

6. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega 1/3 pripremljene smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.

7. Prvu koru premazati polovinom ostavljene smese za fil i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom.

8. Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i premazati preko torte.

Komentari (2)

Dada

17.10.2018 16:46

Nisam bas sigurna da tu ima mase za tri kore i za krem u tri sloja

Maja

18.10.2018 18:05

@Dada - Ima, ja je često pravim ali preko fila još namažem šlag i bude još lepša. Zaista je divna torta.