Kiflice ko duša

E. A. | Saveti 2016-05-29 22:30:12 2016-05-29 22:30:12

Ima li šta lepše od mekanih, slanih kiflica?

Shutterstock

Sastojci:

- kvasac

- kašičica šećera

- kašičica soli

- prašak za pecivo

- 500 ml mleka

- 250 ml ulja ili putera

- 1 kg brašna

Priprema:

Potopite kvasac sa mlakim mlekom i šećerom. Nek stoji dok ne nadođe. Tada pomešajte sve sastojke i zamesite testo. Neka ono stoji u toplom dok ne nadođe, a kad nadođe, premesite i podelite na nekoliko loptica. Loptice razvijajte po dužini, tako da budu debljine noža i onda ih urolajte u kifle. Možete ih peći prazne, filovati smesom od sira i jaja kao za pitu, a možete da pravite i slatke, sa džemom i orasima. Poređajte ih u nepodmazan pleh, sačekajte da narastu duplo i pecite na 170-180 stepeni 25 minuta.

Expand player
Pogledajte više