Kineske rolnice
Hrskava kora, puna vitamina. Kineske rolnice su idealne za doručak
Sastojci:
- 3 narendane šargarepe
- crvena paprika isečena na rezanca
- 3 seckana mlada luka
- 150 g kupusa isečenog na rezance
- 175 g testenine od pirinča ili 80 g špageta
- 250 g gotovih tankih kora za pitu
- jaje
- 4 kašike soja sosa, so, biber
- 2 kašike susamovog ulja
- 0,5 l ulja
Priprema:
Na dve kašike običnog i dve kašike susamovog ulja kratko propržite povrće, pa dodajte kuvanu testeninu od pirinča ili špagete. Začinite i dobro izmešajte. Kore isecite na trake dužine 25-30 centimetara i širine 8-9 centimetara. Svaku traku premažite umućenim jajima, na sredinu stavite po kašiku fila, pa umotajte rolnicu kao pismo. Zagrejte ulje i pržite rolnice da lepo porumene.