Najbolji recept i postupak za američke palačinke!

ALO! | Saveti 2017-01-22 10:36:21 2017-01-22 10:36:21

Američke palačinke se od naših razlikuju u debljini, koja se dobija gustoćom testa i dodavanjem praška za pecivo!

Profimedia

Testo je takve gustoće da se jedva razliva po tiganju, pa ga možete lako oblikovati kako želite.

Napraviti američke palačinke u običnom tiganju nije nikakav problem, svi to možete.

Sastojci:

- 200 grama brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- sasvim malo sode bikarbone
- 2 jajeta
- 300 mililitara mleka
- 1 kašika ulja ili putera
- malo soli
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer

Postupak:

- Odvojte žumance od belanca, pa belanaca dobro umutite.

- Umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom, zatim dodajte ulje (ili puter), kratko izmiksajte, pa dodajte mleko.

- Smanjite brzinu miksera i u smesu dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli.

- Na kraju lagano ručno umešajte belanca.

- Tiganj namastite uljem ili puterom, zagrejte na srednjoj temperaturi i izlijte određenu količinu smese.

- Kao i kod naših, kada počnu da se prave mehurići, palačinka je spremna za prevrtanje.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više