Najbolji recept i postupak za američke palačinke!
Američke palačinke se od naših razlikuju u debljini, koja se dobija gustoćom testa i dodavanjem praška za pecivo!
Testo je takve gustoće da se jedva razliva po tiganju, pa ga možete lako oblikovati kako želite.
Napraviti američke palačinke u običnom tiganju nije nikakav problem, svi to možete.
Sastojci:
- 200 grama brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- sasvim malo sode bikarbone
- 2 jajeta
- 300 mililitara mleka
- 1 kašika ulja ili putera
- malo soli
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Postupak:
- Odvojte žumance od belanca, pa belanaca dobro umutite.
- Umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom, zatim dodajte ulje (ili puter), kratko izmiksajte, pa dodajte mleko.
- Smanjite brzinu miksera i u smesu dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli.
- Na kraju lagano ručno umešajte belanca.
- Tiganj namastite uljem ili puterom, zagrejte na srednjoj temperaturi i izlijte određenu količinu smese.
- Kao i kod naših, kada počnu da se prave mehurići, palačinka je spremna za prevrtanje.
Prijatno.