Ovo je NAJLEPŠA ČOKOLADNA TORTA na svetu, niko ne može da joj odoli

Recepit.com/A.K. | Saveti 2018-06-29 18:30:21 2018-06-29 18:30:21

Napravite poslasticu koja će oduševiti vaše najmilije!

Shutterstock

Sastojci za najlepšu čokoladnu tortu:

Kore (x4):

4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakao
1 kašika čokolade u prahu
1 kašika ulja
prstohvat praška za pecivo
1 kašika mlevenih oraha

Za prelivanje kora:

100 g čokolade
100 g šećera
1,5 dl mleka
150 g putera
2 narandže

Fil I:

300 g šećera
300 g čokolade
300 g mlevenih oraha
2 dl mleka
200 g putera
1 narandžina kora
1 vanilin šećer

Fil II:

5 jaja
1 l mleka
5 pudinga od vanile
300 g šećera
250 g putera
2 vanilin šećera
2 dl slatke pavlake

Priprema

Kore: umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodati šećer i mutiti dok se on ne otopi. Nakon toga dodavati jedno po jedno žumance. Umutiti, pa dodati ulje. Sve čvrste sastojke izmešati, pa postepeno dodavati u smesu koju ste prethodno umutili. Lagano izmešati. Peći u plehu veličine 20x30 oko 15-tak minuta na 150 stepeni. Kora je gotova kada se odvoji od pleha. Isti je postupak za sve kore.

Fil I: istopiti šećer, čokoladu, mleko, pa kada se smesa malo prohladi, dodati puter. Nakon toga orahe i rendanu koru od narandže. Ostvaiti smesu da se steže u frižideru.

Fil II: umutiti jaja sa šećerom, pa dodati puding i postepeno dodavati oko pola litra mleka. Drugu polovinu mleka staviti da provri, pa u mleko dodati smesu od pudinga i jaja. Kuvati na laganoj temperaturi dok se fil ne zgusne. Ohladiti fil. U toku hlađena, mutiti fil mikserom kako se ne bi stvorile grudvice. Dodati vanilin šećer i umućen puter, a nakon toga i umućenu slatku pavlaku. Ostaviti fil da se stegne u frižideru.

Za prelivanje: otopiti čokoladu, mleko i šećer, pa dodati puter. Skloniti sa ringle i mešati dok se puter ne otopi. Izrendati koru od narandže, a sok iscediti i ostaviti posebno. Kore prvo poprskati sokom od narandže, a nakon toga smesom od čokolade. Filovati tortu na sledeći način: kora, žuti fil, tj. fil II, kora, čokoladni fil, tj, fil I, kora, pa fil II. Poslednju koru premazati žutim filom i ukrasiti po želji.

Tortu možete ukrasiti kao na slici i to tako što ćete napraviti malo više fila 1 i od njega praviti kuglice ili željene oblike i posuti je rendanom čokoladom i seckanim orasima.

Expand player
Pogledajte više