Ovo je ubedljivo najbolji recept za palačinke!
Mnogi u poslednje vreme eksperimentišu testom za palačinke, ali se čini da je onaj iz vremena naših baka neprevaziđen.
Evo ga, najbolji je:
Sastojci:
- 250 gr brašna
- pola litre mleka
- 2 dl kisele vode
- 3 jaja
- 2 supene kašike ulja
- so
Priprema:
Sve satojke staviti u dublji sud, dobro umutiti i ostaviti da odstoji 15 minuta, pa peći. Polizaćete prste.
Komentari (5)
ogi
13.11.2016 21:08
Bake i kisela voda?
JA*
14.11.2016 07:00
@ogi - Nekada davno jeste postojala kisela voda , odnosno 2 vrste - Knjaz Milos i Radenska 3 srca .....i uvek je na stolu bila ili jedna ili druga (mahom Knjaz Milos) u danima raznih praznika i slavlja ili za nedeljni rucak. Recept je inace odlican !
Istorija
14.11.2016 15:44
@ogi - Da li ti godina 1811 ispisana na boci Knjaza govori nešto??
Nancy
14.11.2016 08:10
Pa uvek polizem prste, curi mi pekmez!
V.Vera
14.11.2016 12:56
Po receptu moje bake, palačinke su najbolje kad smesa malo odstoji-bar sat-dva pred pečenje, dobar tiganj....a mama čime god ih filovala pospe po tome mlevenu plazmu, mmmm:)