PAVLOVA TORTA JE NAJLEPŠA POSLASTICA NA SVETU! Recept za popularni hrskavi desert s jagodama kom niko ne može da odoli

Stvar ukusa/A.K. | Saveti 2018-08-24 19:06:02 2018-08-24 19:06:02

Čuvena torta od beze kore, šlaga i voća, nastala je u čast balerine Ane Pavlove.

Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

3 belanca
kašičica limunovog soka
prstohvat soli
300 ml slatke pavlake
200 g šećera
80 g šećera u prahu
kašika gustina
500 g voća po izboru (jagode, maline, kupine, borovnice...)

Priprema

1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U kalup za tortu stavite papir za pečenje.

2. U posudi umutite šam od belanaca. (Pogledajte - Saveti za savršen šam od belanaca) Postepeno dodajte šećer i gustin, a zatim pažlji vo umešajte i limunov sok.

3. Veći deo šama stavite u kalup za tortu, a manji deo stavite u špric i nanesite po ivicama kako biste dobili šare.

4. Sušite koru od belanaca na 150 stepeni oko sat vremena. Isključite rernu, ali neka torta ostane u rerni još pola sata. Kada se ohladi, kora bi trebalo da bude tvrda spolja, a unutra mekana.

5. Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobije gusta masa. Smesu nanesite na koru od belanaca, a preko naređajte voće po izboru.

Expand player
Pogledajte više