Posna projara
Bakina kuhinja
Posna projara

Bakina kuhinja

Posna projara, Foto: Bakina kuhinja

Posna projara veoma lako se priprema, rasresita je i fina i lepo se seče. Poslužiti je možete takođe i za doručak ili večeru, a uz dodatak kiselih krastavčića i ajvara svojim ukusom osvaja već kod prvog zalogaja. 

Potrebno je:

3 čaše od jogurta projnog brašna
50 ml. ulja
10 gr kvasca
1/2 kesice praška za pecivo
kisela voda
soli
4 kisela krastavca
nekoliko kašika ajvara

Priprema:

U činiju staviti brašno, dodati so, ulje, prašak za pecivo, rastopljen kvasac, i zamesiti sa kiselom vodom. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom.

Na dno staviti trećinu smese, pa naseckane kisele krastavčiće rasporediti, zatim opet smesu brašna, pa ajvar nekoliko kašika, i rasporediti i na kraju završiti sa smesom brašna. Ja sam stavila odozgo malo i susama.

Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta. Ako je pleh veći proja će se brže ispeći i biće tanja.

 

 

Tagovi