Posne košnice
Bakina kuhinja
Posne košnice

Bakina kuhinja

Posne košnice, Foto: Bakina kuhinja

Košnice se oblikuju u posebnim kalupima koje možete nabaviti u svim bolje snabdevenim prodavnicama. Ovo je zaista ukusan kolač, ali je i dekorativan. Po želji, košnice možete preliti čokoladom ili posuti samo šećerom u prahu. Iznenadite ukućane i goste ovim slatkim zalogajima i uverite ih da i od posnih namirnica mogu da se pripremaju izvrsne poslastice.

Potrebno je:

100 gr posnog keksa
100 gr oraha
150 gr šečera u prahu
1 štangla čokolade
malo ruma
2 kašike posnog margarina
1 mala oblanda
malo džema
kalup za košnice

Priprema:

Keks samleti, kao i orah, pa spojiti, dodati margarin, otopljenu čokoladu, rum, šećer u prahu i malo ušpinovanog šećera. Rukama sve to dobro izjednačiti.

Iseći kružiće od oblandi kao podlogu za košnice. Gotovim filom puniti kalup košnice koju možete malo obložiti šećerom, pa dobro pritisnuti zatim malo lupiti da fil izađe, pa odozdo je namazati džemom i zalepiti kružić oblande. Košnice mogu da se provuku i kroz otopljenu čokoladu.