Đuveč
Bakina kuhinja
Đuveč

Bakina kuhinja

Đuveč, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

200 g šampinjona
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3-4 zelene paprike
1 veći paradajz
nekoliko mladih krompirića
1 šoljica pirinča
začin
so
biber
aleva paprika
beli luk
ulje
peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti crni luk, pa dodati šargarepu, zatim seckanu zelenu papriku, šampinjone na listiće, mlade krompiriće, paradajz oljušten na kriške, zatim začine i na kraju opran pirinač.

Naliti vodom, pa kuvati. Dodati malo peršunovog lista i staviti u rernu na 200 stepeni 30 minuta.

Krem čorba:

U jedan litar vode kuvati 100 grama isečenih šampinjona, glavicu crnog luka, veću šargarepu i dva krompira. Kuvati dok ne omekne, a zatim sve izblendati. U šerpicu staviti malo ulja, malu kašičicu brašna i jedan čen belog luka koji treba malo propržiti.

Kuvane šampinjone sa povrćem izblendirati, pa dodati na prženo brašno i beli luk. Naliti vodom, dodati začina, mlevenog bibera i peršunovog lista.

Neka provri i krem čorbica je gotova.

Tagovi