Posni đuveč sa šampinjonima i krem čorba
Potrebno je:
200 g šampinjona
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3-4 zelene paprike
1 veći paradajz
nekoliko mladih krompirića
1 šoljica pirinča
začin
so
biber
aleva paprika
beli luk
ulje
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti crni luk, pa dodati šargarepu, zatim seckanu zelenu papriku, šampinjone na listiće, mlade krompiriće, paradajz oljušten na kriške, zatim začine i na kraju opran pirinač.
Naliti vodom, pa kuvati. Dodati malo peršunovog lista i staviti u rernu na 200 stepeni 30 minuta.
Krem čorba:
U jedan litar vode kuvati 100 grama isečenih šampinjona, glavicu crnog luka, veću šargarepu i dva krompira. Kuvati dok ne omekne, a zatim sve izblendati. U šerpicu staviti malo ulja, malu kašičicu brašna i jedan čen belog luka koji treba malo propržiti.
Kuvane šampinjone sa povrćem izblendirati, pa dodati na prženo brašno i beli luk. Naliti vodom, dodati začina, mlevenog bibera i peršunovog lista.
Neka provri i krem čorbica je gotova.