Punjena pljeskavica
Najomiljenije jelo u Srba, još i punjeno… Uživajte!
POTREBNO JE:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 crvena luka
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- kašičica pikant začina
- 2 jaja
- 1-2 kašike mrvica
- 150 g tvrdog sira
- 2 kašičice senfa
- 2 kisela krastavca
PRIPREMA:
U jednu posudu stavite mleveno meso, sitno iseckan crveni i beli luk, jaja i začine. Dobro promešajte i oblikujte četiri do pet velikih pljeskavica. Za punjenje pomešajte seckani beli luk, narendani sir, krastavce i senf, pa podelite fil i namažite na pola pljeskavice, a drugom stranom je zatvorite. Rubove dobro stisnite da fil ne iscuri. Pecite na roštilju oko deset minuta sa jedne strane, na srednje jakoj vatri, pa okrenite i pecite još pet do šest minuta drugu stranu.