Punjene tikvice sa piletinom
Zašto biste tikvice uvek punili mlevenim mesom? Probajte nešto novo!
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 4-5 tikvica
- 2-3 fileta piletine
- mlevena crvena paprika
- so, biber
- kečap
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
Propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da dobijete oblik čamca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte mlevenu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.