Rolat sa jagodama i vanilom se jednostavno sprema, a toliko je sočan da se TOPI U USTIMA!
Jagoda i vanila garantuju fantastičan ukus ovoj divnoj poslastici.
Sastojci:
3 jaja, 5 kašika glatkog brašna, 5 kašika belog šećera, 100 mililitra mleka, prstohvat soli, kašičica ekstrakta vanile, 5 kašika džema od jagoda, 100 mililitara slatke pavlake.
Priprema:
Žumanca i šećer penasto izmešajte, dodajte brašno, ekstrakt vanile i mleko. U tu glatku smesu umešajte tri belanceta i prstohvat soli. Mešajte gumenom kašikom ili drvenom kutlačom u jednom smeru i dodajte belanca u tri navrata kako bi što više vazduha ostalo u biskvitu da bude prozračan.
U veliki pleh za pečenje stavite papir za pečenje i rasporedite biskvit. Pecite od 5 do 7 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Biskvit se ne sme prepeći, inače će pucati tokom rolanja. Na još topli biskvit namažite džem od jagoda i tanki sloj slatke pavlake.
Zarolajte pažljivo odvajajući od papira za pečenje. Ostavite na hladnom da se stegne. Gotov rolat posipajte šećerom u prahu.