Ručak za poneti
shutterstock
Ručak za poneti

shutterstock

Ručak za poneti, Foto: shutterstock

Ali od toga uglavnom nema ništa, zato zasucite rukave i spremite sebi klopu koju možete poneti na posao. Em, znate šta jedete, em, će vas to manje koštati! Prijatno!

Pita od tikvica

shutterstock

Pita od tikvica, Foto: shutterstock

Pita od tikvica

POTREBNO JE: tikvica, 200 g svežeg sira, 2 jajeta, 1 dl mleka, 1-2 kašike brašna, kašika soli.
PRIPREMA: Rernu zagrejte na 220 stepeni. Tikvicu isecite na sitne kocke. U posudu sipajte mleko, brašno, jaja i so, pa dobro izmešajte i na kraju dodajte sir i tikvice. Smesu rasporedite po namašćenoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi i pecite 20-25 minuta.

Salata od tune u tahini sosu

shutterstock

Salata od tune u tahini sosu, Foto: shutterstock

Salata od tune u tahini sosu

POTREBNO JE: 3 šolje iseckanog mešanog povrća ili zelene salate,1 kašika tahini sosa, sok od 1 limuna, 1/4 kašičice belog luka u prahu, 140 g tunjevine iz konzerve, so, biber.
PRIPREMA: Stavite iseckano povrće u posudu. Pomešajte tahini, limunov sok i beli luk u prahu, pa ako je sos previše gust dodajte kašičicu ili dve vode. U sos stavite tunjevinu i lagano promešajte. Posolite i pobiberite po želji. Stavite tunjevinu preko povrća.

Piletina u pavlaci

shutterstock

Piletina u pavlaci, Foto: shutterstock

Piletina u pavlaci

POTREBNO JE: 600 g pilećeg filea, 2 kašičice začina za piletinu, 250 ml pavlake za kuvanje, 2 kašike ulja, 50 g kačkavalja.
PRIPREMA: Piletinu narežite na tanje šnicle i pospite ih začinom, pa ostavite da odstoje oko sat vremena. Šnicle ispržite sa obe strane na zagrejanom tiganju, do zlatno žute boje, pa ih stavite u vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom za kuvanje, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 220 stepeni oko deset minuta. Poslužite uz kuvano povrće po želji.

Pečeno povrće sa mlevenim mesom

shutterstock

Pečeno povrće sa mlevenim mesom, Foto: shutterstock

Pečeno povrće sa mlevenim mesom

POTREBNO JE: 200 g mlevenog mesa, 1 šargarepa, 1 mala tikvica, 1 paprika, 70 g kukuruza šećerca, 50 ml kisele pavlake, 50 ml supe iz kesice, 1 mala glavica crnog luka, biber, korijander, so, ulje.
PRIPREMA: U nauljenom tiganju propržite sitno iseckan luk, pa mu dodajte mleveno meso. Promešajte i još malo propržite, uz dodatak soli, bibera i malo mlevenog korijandera, pa prenesite u blago nauljenu tepsiju. U međuvremenu obarite na kolutove isečenu papriku i šargarepu, a kad povrće malo omekša dodajte i kukuruz šećerac. Obareno povrće prenesite u tepsiju i rasporedite preko mlevenog mesa, pa dodajte i iseckanu tikvicu. Mešavinom pavlake i supe prelijte meso i povrće i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pohovane palačinke

shutterstock

Pohovane palačinke , Foto: shutterstock

Pohovane palačinke

POTREBNO JE: 3 palačinke, 200 g spanaća, kašika sitnog sira, 1/2 kašike kisele pavlake, manji čen belog luka, 200 ml mleka, so, brašno, jaja, prezle, ulje.
PRIPREMA: Spanać kuvajte oko deset minuta, procedite i naseckajte. Napravite zapršku od ulja i brašna, dodajte beli luk, malo mleka, naseckani spanać, posolite i par minuta prodinstajte. Na spanać dodajte sir i pavlaku, pa promešajte. Na svaku palačinku stavite kašiku nadeva i zarolajte. Palačinke uvaljajte u brašno, pa u razmućena jaja i na kraju u prezle i pecite u ulju 3-4 minuta.

Špageti sa maslinama

shutterstock

Špageti sa maslinama, Foto: shutterstock

Špageti sa maslinama, paradajzom i sirom

POTREBNO JE: 500 g špageta, crni luk, 3 zelene paprike, 10 maslina bez koštica, 200 g tvrdog sira, 250 ml paradajz soka, 2 paradajza, so, mešavina suvih začina, origano, peršun.
PRIPREMA: Špagete skuvajte u slanoj vodi. Na maslinovom ulju prodinstajte glavicu sitno seckanog crnog luka, pa dodajte paradajz sok, na kocke iseckani oljušteni paradajz i pola čaše vode. Papriku iseckajte na kockice, a masline na četiri dela, pa i to dodajte. Začiniti solju, biberom, začinom, origanom, pa dinstajte oko pola sata. Pred kraj dodajte seckani peršun. Špagete u tanjiru pospite toplim sosom i rendanim sirom.

Tagovi