Lignje i pasulj
Profimedia.rs
Lignje i pasulj
Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Za lignje sa pasuljem vam je potrebno:

400 g lignji
1 konzerva (400 g) paradajz pelata
1 konzerva (400 g) sitnog belog pasulja
3 čena belog luka
maslinovo ulje
1 kašičica ljute aleve paprike
vezica peršuna
so i biber

Priprema:

Pasulj ocedite, a peršun sitno iseckajte. Paradajz ocedite, isecite na kockice i koliko je moguće uklonite semenke.

U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte lignje isečene na kolutove zajedno sa pipcima i pržite na srednjoj vatri oko pet minuta zajedno sa belim lukom (presovanim). Dodajte paradajz, alevu papriku i posolite po ukusu. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri uz povremeno mešanje oko 20 minuta ili dok suvišna tečnost ne ispari. Na kraju umešajte oceđen pasulj i peršun, probajte i posolite i pobiberite po potrebi, piše mezze.rs.