Salata od morskih plodova
Sastojci:
- 450 g mesa od raka
- 450 g srednje veličine škampi
- 10 struka mladog luka
- glavica zelene salate
- 1/2 glavice crvenog luka
- 4 štapa celera
- žuta paprika
- crvena paprika
- narandžasta paprika
- sok od jednog limuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2-3 kašike sveže isečenog peršuna
- so, biber
Priprema:
Krabino meso isitnite, škampe očistite i prokuvajte (kad budu roze, onda su gotovi, ili ih kupite gotove), pa to pomešajte. Dodajte nacepkane listove zelene salate, sitno nasečen mladi luk, crveni luk i paprike isečene na sitne kockice i celer isečen na tanje kolutiće. Nakon toga, iscedite sok od jednog limuna, dodajte peršun, so, biber i maslinovo ulje. Sve ovo dobro izmešajte i ostavite preko noći u frižider. Sutradan pre služenja promešajte i proverite da li treba dodati limunovog soka i soli. Ukrasite i poslužite.