Sarma na drugačiji način
![Sarma na drugačiji način](/data/images/2018-01-17/114447_sarma-1000x0_f.jpg?v=1516222894)
![Sarma na drugačiji način](/data/images/2018-01-17/114447_sarma-1000x0_orig.jpg)
Bakina kuhinja
Omiljeno tradicionalno jelo, svima dobro poznato ovoga puta spremljeno na malo drugačiji način, ali i dalje jako ukusno. Iako je svako priprema na svoj način, ovo ukusno jelo može postati još zanimljivije uz samo jednu malu izmenu u receptu bez pirinča u nadevu. Neka se i na vašem stolu nađu ove fenomenalne mesne rolnice.
Potrebno je:
400-500 gr šnicli (svinjske)
200 gr roštiljskih kobasica
200 gr suve slanine
250 gr suvih rebara
1 glavica crnog luka
2 čena belog
aleva paprika
listovi kiselog kupusa
začin suvi biber mleveni
lovorov list
ulje
![Sarma na drugačiji način](/data/images/2018-01-17/114448_bakina-kuhinja-neobicna-sarma-1000x0_orig.jpg)
Bakina kuhinja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckani crni luk. Šnicle iseći na trake širine dva centimetra pa propržiti sa lukom i dodati začin, alevu papriku, seckani beli luk i mleveni biber. Izdvojiti listove kupusa, zahvatiti kašikom meso i malo luka pa staviti na list kupusa, zatim iseći parče kobasice i list-dva suve slanine.
Saviti stranice lista kupusa pa uviti u sarmu. Na dno šerpe staviti list kupusa pa sarme uspravno ređati u šerpu. U sredinu staviti suva rebra i lovorov list, naliti vodom i staviti na tiho da se kuva jedan i po sat.