Pohovano meso
Profimedia
Pohovano meso

Profimedia

Parmezan će dati fini "šmek", Foto: Profimedia

Sastojci:

Pileće grudi ili pileće meso po izboru
jaja
brašno
prezle
parmezan
so
ulje za prženje

Priprema:

Piletinu posolite, a potom meso uvaljajte u brašno, pa u jaje i onda u prezle u koje ste prethodno dodali parmezan (bar jednu supenu kašiku). Meso pustite u zagrejano ulje i pržite dok se ne uhvati zlatasta korica. Piletinu izvadite iz ulja i stavite na salvetu da upije masnoću. Pohovano meso poređajte u tepsiju, prekrijte alu-folijom i ubacite u rernu na 180 stepeni. Pecite oko pola sata. Proverite čačkalicom da li je piletina dovoljno pečena. Pred kraj skinite foliju i ostavite u rerni još koji minut da bi korica postala fino hrskava. Prijatno!